THE BEST LICORICE EVER. WITH LOVE, WITHOUT GLUTEN AND GELATIN

LAKRITSI - AIKAJANA

dropmaker Willem Klepper

1990

Klepper Sr. avaa karkkikojun Alkmaarin torille. Kylmästä ja ikävästä säästä huolimatta ihmisiä kerääntyy sen ympärille.

1991

Huraa! Haikara kävi vierailulla. Se on poika! Eikö hän olekin söpö?

Dropmaker Huub Klepper
Lakkrís

2015

Klepper Sr.:n karkkikoju juhlii 25. juhlavuotta, joten yhdessä Klepper Jr. kanssa he kehittävät erityisen juhlavuosiversion The Best Licorice Ever -lakritsista. Sen on tarkoitus olla kaikista maukkain lakritsi ikinä. Makea lakritsinmaku, ripauksella mausteita ja mukavalla kirpeydellä. On puhdasta tuuria, että tuloksessa ei ollut gluteenia tai gelatiinia. Klepper & Klepper olivat samaa mieltä: se ei ollut vain maukkainta lakritsia koskaa, se oli The Best Licorice Ever.

2017

Ihmiset matkustivat kaukaa ja laajalta maistamaan The Best Licorice Ever -lakritsia. Joten, Klepper & Klepper päättivät että The Best Licorice Ever -lakritsi ansaitsi suuremman yleisön, kuin vain Alkmaarin torin. Tästä lähtien voit ostaa sitä paremmista erikoiskaupoista lähellä sinua.

de beste zoete drop ooit
la migliore liquirizia dolce di sempre
la migliore liquirizia salata di sempre
de beste zoute drop ooit

2018

Kahden vuoden etsinnän jälkeen Klepper & Klepper löytävät parhaan suolan maailmassa Kelttimerestä. Jonka jälkeen The Best Salty Licorice -lakritsista tulee totta.

zoete drop stapel

2019

Kysymys: mistä löydät parhaan hunajan Alankomaissa?

Vastaus: Hollandse Biesboschista. Ja vuodesta 2019 saakka, löydät sitä myös The Best Honey Licorice -lakritsista.

2019 Licorice
la migliore collezione di liquirizia di sempre

2020

Parhaiden laakerinlehtien etsiminen Alankomaista tulee päätökseen Pohjois-Brabantin lounaiskärjessä. Luonnollisesti Alankomaiden parhaat laakerinlehdet päätyvät The Best Licourice Ever lakritsiin. Lisäksi Klepper & Klepper ottivat alustavan katseen yli rajojen, aloittaen Suomesta ja Kanadasta. Tanska, Norja, Saksa ja Englanti tulivat pian perässä.

2021

Uusi Pakkaus! Eikä mikä tahansa pakkaus, vaan biohajoavista materiaaleista tehty pakkaus. Varmistaaksemme, että yhdellä vilkaisulla, tiedät tekeväsi ympäristöystävällisen päätöksen ostaessasi The Best Licorice Ever -lakritsia, löydät pakkauksesta kestävyysmerkit. Toisin sanoen, tämä lakritsi on täydellinen paketti.

Licorice

2022

Rummun pärinää. Uusi maku on tulossa, mutta se on kaikki mitä vielä voimme sanoa.

Honingdrop

Met liefde

De ingrediënten van De Beste Drop Ooit zijn van de beste kwaliteit. Dat spreekt voor zich. Hoeven we eigenlijk niet te vertellen. Het extra ingrediënt is liefde.

Verrukkelijk vegan

De varianten volzoet, mildzout en laurier krijgen het V-label (met de V, van Vegan). De honingvariant mogen we ‘vegetarian’ noemen, omdat je voor honing bijen nodig hebt.

Vrij van gluten

De Beste Drop Ooit is glutenvrij. Dit betekent dat De Beste Drop Ooit wordt geproduceerd in een omgeving waar nooit producten met gluten verwerkt worden. Dat proef je niet...

Lekker lokaal

We liggen liever niet op plekken waar mensen hun dagelijkse boodschappen doen, maar op plekken waar ze lekkere dingen kopen. Lekkere dingen zoals De Beste Drop Ooit.

Zoete drop
de beste zoete drop ooit
liquirizia dolce

THE BEST LICORICE EVER -LAKRITSIN HISTORIA

The Best Licorice Ever -lakritsin historia alkaa vuodesta 2015. Tai no, oikeastaan se alkaa vuodesta 1990 kun Klepper Sr (jota kutsuttiin silloin Willem Klepperiksi, sillä Klepper Jr. ei ollut vielä syntynyt) avasi kojun Alkmaarin torille.

Vuonna 2015, Klepper Sr. oli ollut torilla jo 25 vuotta. Joten juhlavuotta varten hän halusi luoda kaikista maukkaimman lakritsin lahjaksi asiakkailleen. Hänen kokemuksensa avulla hän tiesi mistä hän piti, ja mikä tärkeintä, tiesi mistä hänen asiakkaansa pitivät: makeasta lakritsista, ripauksella salmiakkia, joka tekee siitä suolaisen ja antaa mukavan kirpeyden. Ei liian kova, eikä liian pehmeä. Pidämme sitä palasena nostalgiaa, muistutuksena apteekin lakritsista.

Hän listasi ainesosat paperille yhdessä Klepper Jr. kanssa ja he lähtivät lakritsivalmistajan luo. Mittasuhteiden ja kuivausaikojen kokeilun jälkeen, he onnistuivat siinä vihdoin: kaikista maukkain lakritsi koskaan oli valmiina myyntiin.

KLEPPER & KLEPPER JAKAVAT

Heidän suunnitelmansa oli jakaa 1200 pakkausta. Mutta nuo 1200 pakkausta ovat hävinneet alta aikayksikön. Klepper & Klepper:llä on käsissään kultaa, mustaa kultaa. Klepper Sr.:n asiakkaat ovat täysin samaa mieltä hänen kanssaan; tämä todella on kaikista parhaimman makuista lakritsia koskaan. Se on paljon muita parempaan. Ihmiset palaavat kaikilta Alankomaista sen perässä. Ajoittain myös törmää ihmisiin Seelannista (200km päästä!), ja myös he rakastavat tätä lakritsia. Valitettavasti Klepper Sr.:n piti tuottaa ihmisille pettymys. The Best Licorice Ever oli juhlavuosilakritsi. Se ei palaisi ikinä. 

Mutta se ei ollut mitä Klepper Jr. oli miettinyt…

drop zonder gelatine
zoete en zout drop
zoete drop stapel
liquirizia senza glutine
drop

EI GLUTEENIA TAI GELATIINIA, MUTTA VALTAVASTI RAKKAUTTA

Klepper Jr.:n mielestä tästä lakritsista oli muuhunkin. Paljon muuhunkin. Erityisesti koska siinä ei ole kahta asiaa: gluteenia ja gelatiinia. Resepti ei sisällä gelatiinia. Ja lakritsin tuotannossa yleensä käytetty vehnätärkkelys on korvattu perunatärkkelyksellä, joten se on myös gluteenitonta.

Tämä lakritsi, kuten Klepper Jr. käsittää – ja hän on opiskellut liiketaloutta, joka tarkoittaa että hän ymmärtää nämä asiat ja näkee mahdollisuudet– tulee juuri oikeaan aikaan. Ei gluteenia tai gelatiinia, mutta valtavasti rakkautta: se on juuri mitä ihmiset haluavat nykyään. Ja tekevät mielellään pienen kierroksen saadakseen sitä.

THE BEST LICORICE EVER

Klepper karkki (kuten parhaan makuista lakritsia kutsuttiin) tarvitsee oman pakkauksen ja nimen, joka kertoo mitä odottaa: nimi joka puhuttelee ihmisten mielikuvitusta, jotka eivät edes ole kuulleet Klepper Sr:n torikojusta. Näin pitkän pohdinnan jälkeen Klepper & Klepper päättivät tämän makean ja maukkaan herkun nimestä. He päättivät olla piilottamatta luontaista rohkeutta, joka kuvaa torikojun omistajia. Tämä todella on The Best Licorice Ever. Ei enempää, ei vähempää.

Kun he olivat löytäneet pakkauksen joka varmistaa että, The Best Licorice Ever saa juuri oikean määrän ‘kuivuutta,’ Klepper Jr. haluaa saada lakritsin parhaisiin erikoiskauppoihin. Hänen keinonsa on yksinkertainen mutta rohkea. Hän tietää että kun ihmiset ovat maistaneet sitä, lakritsi myy itsensä. Hän laittaa muutaman laatikon autonsa takakonttiin ja lähtee erikoiskauppoihin, joiden hänen mielestään pitäisi myydä heidän lakritsiaan. Hän antaa jokaiselle omistajalle laatikon ja sanoo: “Maista sitä. Jos haluat lisää, tiedät mistä minut löytää.” Hän antaa käyntikorttinsa ja kävelee pois kaupasta, tietäen että hän saa muutaman päivän päästä puhelun, jossa pyydetään lisää laatikoita.

schep drop
honingdrop
drop
Zoete drop
dropstad
zoute drop

SAATAVILLA LÄPI ALANKOMAIDEN

Nyt vuodessa, The Best Licorice Ever -lakritsia on saatavilla läpi Alankomaiden. Et kuitenkaan löydä sitä supermarketeista. Yhtenään saamme puheluita supermarkeilta tai huomaamme sähköpostin, joka sanoo kuinka The Best Licorice Ever -lakritsi ei voi jäädä puuttumaan heidän hyllyiltään. Klepper & Klepper kuitenkin hylkäävät tarjouksen joka kerta. He haluavat, että The Best Licorice Ever -lakritsi säilyttää erikoisuutensa. Ja he tietävät: kun se löytyy supermarketin hyllyltä, ennemmin tai myöhemmin he yrittävät mainostaa sitä tarjoushinnoilla. The Best Licorice Ever -lakritsi ei tule olemaan tarjouksessa. Sitä ei tarvita, sillä lakritsimme on riittävän erityistä ilmankin. Kuten hyvä sikari, The Best Licorice Ever on parhaimmillaan nautittuna suosikkituolissasi. Mikä on sitä erityisempä? Tällä hetkellä lakritsimme on saatavilla 2500 kaupassa Alankomaissa. Mutta The Best Licorice Ever -lakritsi ei ole enää saatavilla vain Alankomaista. 

SEURAAVA LUKU:
THE BEST LICORICE EVER

Kun The Best Licorice Ever -lakritsi on saavuttanut valtakunnallisen kattavuuden, on aika seuraavalle luvulle. The Best Licorice Ever -lakritsi ansaitsee suolaisen version. Ja kuten Klepper Sr. tietää, se ei ole helppo tehtävä, sillä usein lakritsista tulee liian suolaista. Suolainen lakritsi myös kuivuu nopeammin, joka tekee siitä kivikovaa. Joten täydellisen reseptin lisäksi, myös kuivausaikaa pitää kokeilla.

Kuitenkin ennen kuin he menivät lakritsilaboratorioon testailemaan, Klepper & Klepper lähtivät etsimään parasta suolaa maailmassa. Lopulta he löysivät jalostamattoman Kelttimeren merisuolan. Se kerätään käsin ja siinä on runsaasti mineraaleja. Joidenkin mukaan, se tarkoittaa että se on hyväksi verenpaineelle. Toiset uskovat sen olevan pötyä. Mutta oli se pötyä tai ei; se on täydellinen raaka-aine The Best Salty Licorice Ever -lakritsille. On aika lähteä laboratorioon.

Vie jonkin aikaa, että Klepper Sr. on tyytyväinen tuloksiin. Tässä tapauksessa sana ‘jonkin’ on historian suurinta vähättelyä. Se vei niin pitkän aikaa ja Klepper & Klepper muutti alkuperäisiä suunnitelmiaan niin monta kertaa että, lopulta lakritsin valmistaja oli valmis luovuttamaan. Klepper & Klepper eivät puolestaan; heidän lakritsinsa olisi täydellistä. Ajoittain he menivät torille erän kanssa ja katsoivat kuinka yleisö piti siitä. 

 

 

zoute drop
zoute drop
zoute drop
zoute drop
Lakkris salty
honingdrop
Lakkris honey
honingdrop

THE BEST HONEY LICORICE EVER

The Best Licorice Ever -lakritsin menestys ei jää huomaamatta. Yhä useammat sanomalehdet ja (talous) lehdet kirjoittavat siitä. Suusta suuhun julkisuus leviää salamannopeasti. Kaupat laittavat laatikoita The Best Licorice Ever -lakritsia ikkunoihinsa houkutellakseen asiakkaita. Jopa Telegraaf, suuri Hollantilainen sanomalehti, tekee laajan artikkelin The Best Licorice Ever -lakritsista. Vuonna 2019, Klepper & Klepper päättävät, että on aika uudelle haasteelle. Ja se saattaakin olla suurin haaste tähän mennessä; luoda The Best Honey Licorice Ever -lakritsi.

Kuinka monta hunajalakritsia on olemassa, jotka ovat todella herkullisia? Ei kovin montaa. Kuten suolainen lakritsi, myös hunajalakritsin kuivatusaika on ratkaisevassa roolissa, jos et halua liian kovaa lakritsia. Ja jos et luo juuri oikeaa reseptiä, siitä tulee helposti liian makeaa tai et edes maista hunajaa. Kaiken kaikkiaan oli jälleen aika ajaa Klepper & Klepperin lakritsinvalmistaja hulluksi.

Kuitenkin ensin, heidän tulee löytää paras hunaja Alankomaista. Klepper & Klepper löysi sen Biesboschista, pieneltä, itsenäiseltä mehiläisenhoitajalta, joka tuottaa hunajansa luonnollisesti. Hän ei käytä lainkaan kemikaaleja tai torjunta-aineita ja ottaa kasvien ja mehiläisten elinolot huomioon. Tuloksena on iloiset mehiläiset, iloinen luonto ja iloiset Klepper & Klepper. Ja siksi myös sinä voit olla iloinen. Koska jo ajatus siitä että tämä lakritsi on täysin luonnollinen saa sen maistumaan paljon paremmalta. Voit hyvin myöntää sen. Seuraava askel on kuitenkin tehdä tästä luonnollisesta hunajasta lakritsia.

Tämä askel vei tietenkin todella pitkään, mutta lopulta me onnistuimme siinä. Maaliskuun 20. 2019 Kansainvälisenä Mehiläispäivänä The Best Honey Licorice Ever -lakritsista tuli totta. Tietenkin täysin ilman gluteenia ja gelatiinia, mutta se sisältää 12% puhdasta hunajaa Biesboschista.

YLI RAJOJEN

Vuoden 2019 lopussa Klepper & Klepper päätti, että on aika katsoa rajan toiselle puolelle. Koska Alankomaiden kaltaisen lakritsimaan valloittaminen on hienoa, mutta koko maailman koukuttaminen lakritsiin on vielä hienompaa. Me saatamme olla uniikki maa, mutta on hieman outoa ettei kukaan muu rakasta lakritsia kuten me. Riittävän outoa, että me olemme varmoja että kyseessä on virhe. Myös muut maat rakastavat lakritsia, he eivät vain tiedä sitä vielä. Ja syy siihen on, että he eivät ole vielä maistaneen The Best Licorice Ever yet -lakritsia. 

Alkuvuodesta 2020, Klepper & Klepper kertoivat siitä. Monet maat olivat kiinnostuneita. Oli vain pieni ongelma; se oli aikaa kun se pieni virus nousi esiin. Se pieni virus teki suuren vaikutuksen maailmankauppaan. Mutta Klepper & Klepper eivät antaneet periksi. The Best Licorice Ever -lakritsi aloittaa maailman valloituksensa Suomesta. Kanada seurasi pian perässä. Sitten Tanska, Norja, Saksa ja Englanti. Me ennustimme sen; ei vie kauaakaan ennen kuin koko maailma on koukussa The Best Licorice Ever -lakritsiin. 

dropmakers
Laurierdrop
Lakkris Bay leaf

THE BEST BAY LEAF LICORICE EVER

Samalla kun Klepper & Klepper alkoivat katsomaan rajojen yli, he alkoivat myös kehittää The Best Bay Leaf Licorice Ever -lakritsia. Tämä oli myös tapaus, jossa ei ollut olemassa todella herkullista laakerinlehti lakritsia. Tämä olisi juuri sellainen haaste johon Klepper & Klepper halusivat ryhtyä. Tässä tapauksessa, The Best Bay Leaf Licorice Ever -lakritsi. 

Laakerinlehden parantavien ominaisuuksien vuoksi, laakerinlehtilakritsi ei ole ikinä täysin kadonnut. Laakerinlehtilakritsi on hyväksi pienten vaivojen kuten flunssan, kipeän kurkun tai kuoleiden hiusten hoidossa. Lisäksi tämä pieni loistava kasvi tuoksuu voittamattomuudelta, jo Roomalaiset käyttivät laakerinlehti kruunuja kun he voittivat tai valloittivat jotain (tai kun he halusivat esittää että olivat). Kuitenkaan todella herkullista laakerinlehtilakritsia ei Klepper & Klepperin mielestä ollu olemassa. “Joten luulen että se jää meille” sanoi Klepper Sr. joka ei koskaan kääntänyt selkäänsä vääryyden korjaamiselle.

Heidän puhtaan laakerinlehtiöljyn etsintä päättyi lounaiseen Pohjois-Brabanttiin luonnollisen laakerinlehden kasvattajan luo. Kuukausien testailun jälkeen, he viimein julkistivat The Best Bay Leaf Licorice -lakritsin Alankomaiden markkinoille Elokuun 2020 lopussa. Väistämättömän voittokulku alkoi.

THE BEST PROMOTIONS EVER

Klepper & Klepper hyödyntävät jokaisen mahdollisuuden tuoda näkyvyyttä The Best Licorice Ever -lakritsille, keinolla millä hyvänsä. Yhä useampi fani seuraa The Best Licorice Ever -lakritsin matkaa Instagramissa. Vuonna 2019 Klepper & Klepper kehittivät erityisen rasian johon mahtuu kaksi lakristipakettia. The Best Tin Ever voitti nopeasta Pakkauspalkinnon 2020. Samana vuonna me julkistimme The Best Licorice Collection Ever, joka on saatavilla paremmista tukkuliikkeistä. Joulusta 2020, The Best Licorice Ever -lakritsi on kuulunut terveydenhoitohenkilöstön joululahjoihin. Sen lisäksi vuoden 2021 toisella puolikkaalla julkaistaan verkkosivut.

de beste dropverzameling

THE BEST MERCHANDISE EVER

Verkkokaupastamme voit ostaa potkupukuja, kahvimukeja, T-paitoja, pelikortteja, kangaskasseja, pipoja ja iPhone puhelinkuoria … kauniilla The Best Licorice Ever logolla. Katso nyt! Kuka ei haluaisi näitä?

Alles drop en eraan
Licorice

TÄMÄ LAKRITSI ON TÄYDELLINEN PAKETTI: HERKULLISESTI KESTÄVÄÄ

Kun kutsut itseäsi The Best Licorice Ever -lakritsiksi sinun tulee olla parempi kuin muut kaikilla tavoilla. Mitä tulee lakritsiin, ei ole kysymystäkään ettemmekö me olisi:  The Best Licorice Ever -lakritsi ei sisällä gelatiinia, joka tarkoittaa, että Klepper & Klepper voi laittaa vegaanimerkin kolmeen pakkaukseen neljästä. Tämä merkki puuttuu The Best Honey Licorice Ever -lakritsi pakkauksesta, sillä mehiläisiä tarvitaan hunajan tekemiseen. Klepper & Klepper olivat vakuuttuneita että myös pakkauksen tuli olla ‘the best ever’. Joten, he alkoivat kehittämään. Tulos: täysin kompostoituva pakkaus. Muut lakritsit eivät voi väittää olevansa pakattu samanlaiseen pakkaukseen. Vegaanimerkin vierestä löydät FSC:n ja Milieu Centraalin, Hollannin ympäristöjärjestön, merkit. Pakkaus on tehty biomuovista, muovista joka on valmistettu kasvimateriaaleista, tässä tapauksessa selluloosasta.

TOIVEUNIA

Tässä on Klepper & Klepperin ja The Best Licorice Ever -lakritsin tarina kokonaisuudessaan. Emme sulje pois uusia makuja. Mikä parempaa; olemme melko varmoja, että lisää on tulossa. Vuonna 2022 The Best Sweet Licorice Ever, The Best Salty Licorice Ever, The Best Honey Licorice Ever, and The Best Bay Leaf Licorice Ever -lakritsit saavat seurakseen uuden maun. Emme voi kertoa vielä mikä maku se on (kopioijat ovat kaikkialla). Nyt voimme kuitenkin antaa yhden vinkin: seuraa meidän verkkosivuja…

zoute drop
drop krant
Zoete drop