THE BEST LICORICE EVER. WITH LOVE, WITHOUT GLUTEN AND GELATIN

LAKRIS - TIDSLINJEN

dropmaker Willem Klepper

1990

Klepper Sr. åpner godteriboden sin på markedet i Alkmaar. Til tross for det kalde, røffe været, stimler mange mennesker seg rundt den.

1991

Hurra! Storken var på besøk. Det ble en gutt! Er han ikke søt?

Dropmaker Huub Klepper
Lakkrís

2015

Godteriboden til Klepper Sr. feirer 25-årsjubileum på markedet, så sammen med Klepper Jr. utvikler de en spesiell jubileumsutgave av The Best Licorice Ever. Det skal visstnok være den deiligste lakrisen noensinne. En søt lakrissmak med en dæsj krydder og et behagelig bitt. Det er ren flaks når resultatet viser seg å verken inneholde gluten eller gelatin. Klepper & Klepper delte en titt: det var ikke bare den deiligste lakrisen noensinne, det var The Best Licorice Ever.

2017

Fra fjern og nær kommer folk for å prøve The Best Licorice Ever. Så, Klepper & Klepper bestemmer at The Best Licorice Ever fortjener et større publikum enn bare markedet i Alkmaar. Fra nå av kan du kjøpe i de bedre spesialbutikkene nær deg.

de beste zoete drop ooit
la migliore liquirizia dolce di sempre
la migliore liquirizia salata di sempre
de beste zoute drop ooit

2018

To år med leting senere, og Klepper & Klepper finner det beste saltet i verden i det keltiske hav. Hvoretter The Best salty Licorice blir faktum.

zoete drop stapel

2019

Spørsmål: hvor finner du den beste honningen i Nederland?

Svar: i Hollandse Biesbosch. Og siden 2019 kan du også finne den i The Best Honey Licorice.

2019 Licorice
la migliore collezione di liquirizia di sempre

2020

Jakten på å finne det beste laurbærbladet i Nederland tar slutt i den sørvestlige spissen av Nord-Brabant. Det er klart at det beste laurbærbladet i Nederland havner i The Best Licorice Ever. I tillegg våger Klepper & Klepper å kaste et forsøksvis blikk over grensen, med utgangspunkt i Finland og Canada. Snart fulgt av Danmark, Norge, Tyskland og England.

2021

Ny innpakning! Og ikke hvilken som helst emballasje, men de som er laget av biokomposterbare materialer. For å sikre at du med ett blikk vet at du tar et miljøbevisst valg ved å kjøpeThe Best Licorice Ever, finner du nye bærekraftsetiketter på emballasjen. Med andre ord er denne lakrisen hele pakken.

Licorice

2022

Trommevirvel. Det er en ny smak på vei. Men det er alt vi kan si foreløpig.

Honingdrop

Met liefde

De ingrediënten van De Beste Drop Ooit zijn van de beste kwaliteit. Dat spreekt voor zich. Hoeven we eigenlijk niet te vertellen. Het extra ingrediënt is liefde.

Verrukkelijk vegan

De varianten volzoet, mildzout en laurier krijgen het V-label (met de V, van Vegan). De honingvariant mogen we ‘vegetarian’ noemen, omdat je voor honing bijen nodig hebt.

Vrij van gluten

De Beste Drop Ooit is glutenvrij. Dit betekent dat De Beste Drop Ooit wordt geproduceerd in een omgeving waar nooit producten met gluten verwerkt worden. Dat proef je niet...

Lekker lokaal

We liggen liever niet op plekken waar mensen hun dagelijkse boodschappen doen, maar op plekken waar ze lekkere dingen kopen. Lekkere dingen zoals De Beste Drop Ooit.

Zoete drop
de beste zoete drop ooit
liquirizia dolce

HISTORIEN OM DEN BESTE LAKRISEN NOENSINNE

Historien til The Best Licorice Ever starter i 2015. Vel, nei, faktisk, det starter i 1990 da Klepper Sr. (som fortsatt het Willem Klepper siden Klepper Jr. ikke var født ennå) åpnet butikk på markedet i Alkmaar.

I 2015 hadde Klepper Sr. allerede vært på markedet i 25 år. Så for anledningen ønsket han å lage den deiligste lakrisen noensinne for å gi kundene sine. Med all sin erfaring visste han hva han likte, og enda viktigere hva kundene hans likte: søt lakris med et hint av salmiakk for å gjøre det velsmakende, og en behagelig matbit. Ikke for hardt, ikke for mykt. Vi liker å betrakte det som et nostalgisk bitt, en påminnelse om lakrisen fra apoteket for lenge siden.

Han la ned ingrediensene på papir og sammen med Klepper Jr. dro de til en lakrisprodusent. Etter en stunds eksperimentering med målinger og tørketider, lykkes de endelig: Den deiligste lakrisen noensinne er klar til å selges.

KLEPPER & KLEPPER JAKAVAT

Planen deres er å gi bort 1200 poser. Men de 1200 posene er borte på et blunk. Klepper & Klepper ser ut til å ha gull i hendene, svart gull. Klepper Sr.s kunder er helt enige med ham; dette er virkelig den beste lakrisen noensinne. Det er hode og skuldre over resten. Folk kommer stadig tilbake og fra hele landet. Nå og da kommer du over en tapt mann fra Zeeland (200 km unna!), og de elsker lakris der også. Dessverre måtte Klepper Sr. skuffe folket. The Best Licorice Ever var en jubileumslakris. Den kommer aldri tilbake. 

Men det var utenfor Klepper Jr. beregnet…

drop zonder gelatine
zoete en zout drop
zoete drop stapel
liquirizia senza glutine
drop

INGEN GLUTEN ELLER GELATIN, MEN EN HELT MASSE KJÆRLIGHET

Klepper Jr. innså at det var mer med denne lakrisen. Mye mer. Spesielt fordi den mangler to ting: gluten og gelatin. Oppskriften inneholder ikke gelatin. Og hvetestivelsen som vanligvis brukes i produksjonen av lakris er erstattet av potetstivelse, som gjør den glutenfri også.

Denne lakrisen, slik Klepper Jr. forstår det – og han har studert kommersiell økonomi, noe som betyr at han virkelig forstår disse tingene og ser mulighetene – kommer til akkurat rett tid. Ingen gluten eller gelatin, men en hel masse kjærlighet: det er akkurat det folk vil ha nå til dags. Og de tar gjerne en liten omvei for å komme for å hente den.

THE BEST LICORICE EVER

Klepper-godteriet (som den best smakende lakrisen noen gang ble kalt populært) trenger sin egen innpakning og et navn som forteller folk hva de kan forvente; et navn som taler til fantasien til folk som aldri har hørt om markedsboden til Klepper Sr. Slik bestemte Klepper & Klepper etter mye om og men hva de skulle kalle denne søte og smakfulle godbiten. De bestemte seg for ikke å skjule den medfødte bravaden som kjennetegner markedsbodeiere. Dette er virkelig The Best Licorice Ever. Intet mer, intet mindre.

Etter at de hadde fått laget en innpakning for å sikre at The Best Licorice Ever får akkurat passe mengde “tørrhet”, legger Klepper Jr. ut for å få lakrisen inn i de bedre spesialbutikkene. Metoden hans er like enkel som den er dristig. Han vet at når folk først har smakt den, vil lakrisen selge seg selv. Han legger noen bokser i bagasjerommet på bilen og besøker spesialbutikkene som han mener burde selge lakrisen deres. Han gir hver eier en boks og sier: ‘Prøv det. Hvis du vil ha mer, vet du hvor du finner meg.’ Han gir fra seg visittkortet og går ut av butikken, vel vitende om at han vil få en oppringning som ber om flere esker innen noen dager senere.

schep drop
honingdrop
drop
Zoete drop
dropstad
zoute drop

TILGJENGELIG I HELE NEDERLAND

Nå, i løpet av et år, har The Best Licorice Ever blitt tilgjengelig i hele Nederland. Du finner det imidlertid ikke i supermarkedet. Regelmessig befinner vi oss på telefon med supermarkeder, eller finner en e-post i innboksen vår som sier at The Best Licorice Ever ikke kan mangle fra hyllene deres. Klepper & Klepper avslår deres tilbud hver gang. De foretrekker The Best Licorice Ever for å beholde noe av sin eksklusivitet. Og de vet: når den først er i hyllene i et supermarked, vil de før eller siden prøve å annonsere med spesialpremier. Det vil ikke være noen spesielle premier for The Best Licorice Ever. Det er ikke nødvendig, lakrisen vår er spesiell nok som den er. Som en god sigar kan The Best Licorice Ever nytes mest ved å sitte i favorittstolen din. Hva er mer spesielt enn det? For tiden er lakrisen vår tilgjengelig i 2500 butikker. I Nederland, altså. Men The Best Licorice Ever er ikke bare tilgjengelig i Nederland lenger.

DET NESTE KAPITTELET: THE BEST LICORICE EVER

Etter at The Best Lakris Ever, som er navnet, nådde nasjonal dekning ble det tid for neste kapittel. The Best Licorice Ever fortjener en salt utgave. Som Klepper Sr. vet, er det ingen enkel oppgave, for lakris blir ofte for salt. Salt lakris tørker også raskt ut, noe som gjør den hard som en stein. Så, i tillegg til den perfekte oppskriften, må du eksperimentere med tørketidene.

Men før de gikk inn i lakrislaboratoriet for å eksperimentere, satte Klepper & Klepper seg for å søke etter det beste saltet i verden. Til slutt finner de det i uraffinert keltisk havsalt. Denne høstes for hånd og er rik på mineraler. Ifølge noen folk betyr dette at det er bra for blodtrykket. Andre mener det er tull. Men tull eller ikke: det er den perfekte basisingrediensen for The Best Salty Licorice Ever. På tide å besøke laboratoriet.

Det tar litt tid før Klepper Sr. er fornøyd med resultatene. I dette tilfellet er ordet “noen” århundrets underdrivelse. Det tar så lang tid og Klepper & Klepper har revidert de opprinnelige planene så mange ganger at lakrisprodusenten til Klepper & Klepper til slutt truer med å kaste inn håndkleet og gi opp. Klepper & Klepper, derimot, holder ut: deres lakris ville vært perfekt. Nå og da vender de seg til markedet med et parti for å se hvordan det blir mottatt av publikum.

zoute drop
zoute drop
zoute drop
zoute drop
Lakkris salty
honingdrop
Lakkris honey
honingdrop

THE BEST HONEY LICORICE EVER

Suksessen til The Best Licorice Ever går ikke ubemerket. Stadig flere aviser og (fag) magasiner skriver om det. Muntlig publisitet går lynraskt. Butikker legger bokser med The Best Licorice Ever bak vinduene for å lokke kunder. Til og med Telegraaf, en stor nederlandsk avis, lager en artikkel om The Best Licorice Ever. I 2019 bestemmer Klepper & Klepper at det er på tide med en ny utfordring. Og det kan meget vel være deres største utfordring til nå: å lage The Best Honey Licorice Ever.

Hvor mange typer honninglakris finnes det virkelig nydelig? Ikke så mange. Som med salt lakris er tørketidene for honninglakris avgjørende hvis du ikke vil at lakrisen skal bli for hard å tygge. Og får du ikke oppskriften rett blir den lett for søt. Eller du vil ikke engang smake honningen. Alt i alt var det på tide å kjøre lakrisprodusenten av Klepper & Klepper nøtter igjen.

Først må de imidlertid finne den beste honningen i Nederland. Klepper & Klepper fant den til slutt i Biesbosch, hos en liten, uavhengig birøkter som produserer honningen sin på en biologisk måte. Han gjør dette uten bruk av kjemikalier eller sprøytemidler og tar hensyn til levemiljøet til plantene og biene. Så, glade bier, glad natur, og en glad Klepper & Klepper. Og derfor kan du også være lykkelig. Fordi tanken alene om at denne lakrisen er helt biologisk gjør at den smaker så mye bedre. Bare innrøm det. Å gjøre naturvennlig honning til lakris vil imidlertid være neste steg.

Dette neste trinnet tok tydeligvis veldig lang tid, men til slutt lyktes vi. 20. mai 2019, på Verdens biedag, ble The Best Honey Licorice Ever et faktum. Selvfølgelig har den ingen gluten eller gelatin overhodet, men den inneholder 12 % ren honning fra Biesbosch.

OVER GRENSENE

På slutten av 2019 bestemmer Klepper & Klepper at det er på tide å se over grensen. Fordi å ta et lakrisland som Nederland med storm er flott, men å hekte resten av verden på lakris er enda bedre. Vi er kanskje et unikt land, men det er litt rart at ingen andre elsker lakris som oss. Rart nok at vi er overbevist om at det har skjedd en feil. De andre landene elsker lakris også, de vet det bare ikke ennå. Og grunnen til at de ikke vet det er fordi de ikke har fått smaken på The Best Licorice Ever. 

Tidlig i 2020 la Klepper & Klepper ordet ut. Mange land var interessert. Det var bare ett problem: det var denne perioden et lite virus gjorde seg kjent. Det lille viruset ville gjøre et stort inntrykk på global handel. Men Klepper & Klepper holdt ut. Den beste lakrisen noensinne starter sin internasjonale reise i Finland. Canada følger snart etter. Da gjorde Danmark, Norge, Tyskland og England det også. Vi spår: det vil ikke vare lenge før hele verden blir hekta på The Best Licorice Ever.

dropmakers
Laurierdrop
Lakkris Bay leaf

THE BEST BAY LEAF LICORICE EVER

Når man ser over grensene , satser Klepper & Klepper også på å utvikle The Best Bay Leaf Licorice Ever. Dette var en annen sak hvor det ikke er noe virkelig delicious bay leaf licorice. Det er akkurat den typen utfordringer som Klepper & Klepper er mer enn villige til å sette tennene i. På den måten kan du fort sette tennene i resultatet. I dette tilfellet The Best Bay Leaf Licorice Ever.

På grunn av laurbærblads helbredende egenskaper har laurbærbladlakris aldri helt forsvunnet. Laurbærbladlakris er utmerket mot små plager som forkjølelse, sår hals eller livløst hår. I tillegg har denne lille vidunderlige planten også en lukt av uovervinnelighet, siden de gamle romerne liker å bære kroner av laurbærblad når de har vunnet eller erobret noe (eller når de ville late som om de hadde). Men virkelig deilig laurbærlakris fantes ikke ennå, etter Klepper & Kleppers mening. “Så jeg antar at det er opp til oss da,” sa Klepper Sr., som aldri snudde ryggen til å rette opp en feil.

Deres leting etter ren laurbærolje endte i det sørvestlige hjørnet av Nord-Brabant hos en biologisk laurbærblad oppdretter. Etter måneder med eksperimentering med oppskriften og tørketidene (og gjort markedsundersøkelser), satte de endelig The Best Bay Leaf Licorice på det nederlandske markedet i slutten av august i 2020. Starten på en uunngåelig seiersmarsj.

DE BESTE KAMPANJENE NOENSINNE

Klepper & Klepper tar enhver sjanse de får til å trekke oppmerksomheten til The Best Licorice Ever, på alle måter mulig. Flere og flere fans samles på Instagram for å følge reisen til The Best Licorice Ever. I 2019 utviklet Klepper & Klepper en spesiell blikkbeholder som passer til to lakrispakker. The Best Tin Ever vinner raskt The Packaging Award 2020. Samme år lanserte vi The Best Licorice Collection Ever, tilgjengelig i de bedre engros butikkene. Siden julen 2020 er The Best Lacorice Ever inkludert i julegavene til helsepersonell. Dessuten, i andre halvdel av 2021, vil nettstedet gå live.

de beste dropverzameling

DEN BESTE VAREN NOENSINNE

I nettbutikken vår vil du kunne kjøpe bukser, kaffekrus, T-skjorter, kortstokk, en lerretsveske, en lue og iPhone-telefondeksel med… den vakre logoen til The Best Licorice Ever. Ta en titt. Hvem hadde sagt nei til noe sånn?

Alles drop en eraan
Licorice

DENNE LAKRISEN ER HELE PAKKEN: DEILIG BÆREKRAFTIG

Å kalle deg selv den beste lakrisen noensinne betyr at du må gå foran andre på alle fronter. Når det kom til lakrisen var det ingen tvil om at vi var det: The Best Licorice Ever inneholder ikke gelatin, noe som betyr at Klepper & Klepper kan sette Vegan-merket på tre av de fire pakkene. Denne etiketten mangles i The Best Honey Licorice Ever-pakken fordi bier er nødvendig for å lage honning.

Klepper & Klepper var overbevist om at selv emballasjen i seg selv måtte være “den beste noensinne”. Så de begynte å utvikle seg. Resultatet: en fullt komposterbar pakke. Ingen annen lakris kan hevde å være inneholdt i en slik pakke. Ved siden av Vegan-merket finner du merker fra FSC og Milieu Centraal, den nederlandske miljøstiftelsen. Emballasjen er laget av bioplast, en plast laget av plantematerialer, i dette tilfellet cellulose.

PIPE DREAMS

Alt i alt er dette historien om Klepper & Klepper og The Best Licorice Ever. Vi vil ikke utelukke sjansen for flere smaker i fremtiden. Enda bedre: vi er ganske sikre på at det kommer flere. I 2022, The Best Sweet Licorice Ever, The Best Salty Licorice Ever, The Best Honey Licorice Ever, and The Best Bay Leaf Licorice Ever vil bli forent av en ny smak. Vi kan ikke fortelle deg hvilken smak det er ennå (copycats lurer overalt). Foreløpig kan vi bare gi deg ett råd: følg med på nettsiden…

zoute drop
drop krant
Zoete drop