THE BEST LICORICE EVER. WITH LOVE, WITHOUT GLUTEN AND GELATIN

LAKRIDS - EN SUCCESHISTORIE FRA HOLLAND

dropmaker Willem Klepper

1990

Klepper Sr. åbner sin slikbod på markedet i Alkmaar. På trods af kulden og det hårde vejr myldrer mange mennesker hen til boden.

1991

Hurra! Storken er landet. Det er en dreng! Er han ikke sød?

Dropmaker Huub Klepper
Lakrids

2015

Klepper Sr.s slikbod fejrer 25 års jubilæum på markedet, så sammen med Klepper Jr. udvikler han en særlig jubilæumsudgave af Hollands Lækreste Lakrids. Det skulle efter sigende være den lækreste lakrids nogensinde. En sød lakridssmag med et strejf af krydderi gør det til en behagelig godbid.

Det er rent held, at resultatet ikke indeholder hverken gluten eller gelatine. Klepper & Klepper kiggede på hinanden: det var ikke bare Hollands mest velsmagende lakrids – det var Hollands Lækreste Lakrids

2017

Folk kom fra nær og fjern for at prøve Hollands Lækreste Lakrids. Så Klepper & Klepper besluttede sig for, at Hollands Lækreste Lakrids fortjente et større publikum end blot markedet i Alkmaar. Fra da af kunne du købe den i de bedre specialitetsbutikker nær dig.

de beste zoete drop ooit
Lakrids
Lakrids
de beste zoute drop ooit

2018

Efter at have ledt i to år fandt Klepper & Klepper det bedste salt i verden i Det Keltiske Hav. Det hjalp med at skabe Hollands Lækreste Saltlakrids.

zoete drop stapel

2019

Spørgsmål: hvor finder du den bedste honning i Holland?
Svar: i Biesbosch. Og siden 2019 har du også kunnet finde det i Hollands Lækreste Honninglakrids.

Lakrids
Lakrids

2020

Vores søgen efter de bedste laurbær i Holland endte på den sydvestlige spids af Nordbrabant. De bedste laurbær i Holland endte selvfølgelig op i Hollands Lækreste Laurbærlakrids. Derudover begyndte Klepper & Klepper at kaste et blik over Hollands grænser – i starten mod Finland og Canada og snart fulgt af Danmark, Norge, Tyskland og England.

2021

Ny emballage! Og ikke en hvilken som helst emballage, men en lavet af biokompostbare materialer. For at sikre at du med ét blik ved, at du foretager et miljøbevidst valg ved at købe Hollands Lækreste Lakrids, vil du kunne se nye bæredygtighedsmærker på emballagen. Med andre ord har denne lakrids hele pakken.

Licorice
Lakrids

2022

Trommehvirvel. Der er en ny smagsvariant på vej. Det er alt, vi kan sige lige nu.

Honingdrop

Met liefde

De ingrediënten van De Beste Drop Ooit zijn van de beste kwaliteit. Dat spreekt voor zich. Hoeven we eigenlijk niet te vertellen. Het extra ingrediënt is liefde.

Verrukkelijk vegan

De varianten volzoet, mildzout en laurier krijgen het V-label (met de V, van Vegan). De honingvariant mogen we ‘vegetarian’ noemen, omdat je voor honing bijen nodig hebt.

Vrij van gluten

De Beste Drop Ooit is glutenvrij. Dit betekent dat De Beste Drop Ooit wordt geproduceerd in een omgeving waar nooit producten met gluten verwerkt worden. Dat proef je niet...

Lekker lokaal

We liggen liever niet op plekken waar mensen hun dagelijkse boodschappen doen, maar op plekken waar ze lekkere dingen kopen. Lekkere dingen zoals De Beste Drop Ooit.

Zoete drop
de beste zoete drop ooit
Lakrids

HISTORIEN BAG HOLLANDS LÆKRESTE LAKRIDS

Historien om Hollands Lækreste Lakrids begyndte i 2015. Nej, faktisk startede den i 1990, da Klepper Sr. (som stadig blev kaldt Willem Klepper, da Klepper Jr. ikke var blevet født endnu) åbnede sin bod på markedet i Alkmaar.

I 2015 havde Klepper Sr. allerede været på markedet i 25 år. Så for at markere denne lejlighed ville han skabe Hollands mest velsmagende lakrids, så han kunne give den til sine kunder. Med al sin erfaring vidste han, hvad han kunne lide – og endnu vigtigere – hvad hans kunder kunne lide: sød lakrids med et strejf af salmiak for at gøre den endnu mere velsmagende og gøre det til en rigtig godbid. Ikke for hård og ikke for blød. Vi betragter det som lidt af en nostalgisk smag – en påmindelse om apotekernes lakrids fra gamle dage.

Han skrev ingredienserne ned, og sammen med Klepper Jr. tog de hen til en lakridsproducent. Efter at have eksperimenteret med målene og tørretiden lykkedes de endelig med deres mål: den velsmagende lakrids var klar til at blive solgt.

KLEPPER & KLEPPER DELER UD

Deres plan var at give 1200 poser lakrids væk, men da de 1200 poser var væk på ingen tid, vidste Klepper & Klepper, at de havde guld mellem hænderne – sort guld. Klepper Sr.s kunder var helt enige med ham; det her var virkelig den bedste lakrids nogensinde. Den var på et helt andet niveau end de andre. Folk blev ved med at strømme til fra hele landet. Nu og da ville man endda støde på en mand fra Zeeland (200 km væk!), og de elsker også lakrids der. Desværre blev Klepper Sr. nødt til at skuffe dem. Den bedste lakrids nogensinde var en jubilæumslakrids. Den ville aldrig komme tilbage.

Men Klepper Jr. havde andre planer…

drop zonder gelatine
zoete en zout drop
zoete drop stapel
glutenfri
drop

INGEN GLUTEN ELLER GELATINE, MEN EN HELT MASSE KÆRLIGHED

Klepper Jr. indså, at der var mere i denne lakrids. Langt mere. Især fordi den var både gluten- og gelatinefri. Opskriften indeholder ikke gelatine. Og den hvedestivelse, der normalt bruges til fremstilling af lakrids, var blevet erstattet af kartoffelstivelse, hvilket også gjorde den glutenfri.

Denne lakrids, som Klepper Jr. forstod det— og han har studeret handelsøkonomi, hvilket betyder, at han forstår sig på de her ting og ser mulighederne – kom på den helt rette tid. Ingen gluten eller gelatine, men en helt masse kærlighed: det er nøjagtigt, hvad folk gerne vil have nu til dags. Og de vil glædeligt køre en lille omvej for at få fat i den.

HOLLANDS LÆKRESTE LAKRIDS

Klepper-slikket (som den mest velsmagende lakrids nogensinde populært blev kaldt) havde brug for sin egen emballage og et navn, der fortalte folk, hvad de kunne forvente; et navn, der sætter fantasien i gang hos folk, der aldrig har hørt om Klepper Sr.s markedsbod. På denne måde kom Klepper & Klepper op med et navn til denne søde og lækre godbid. De besluttede sig for ikke at skjule den bravade, der ofte karakteriserer dem, der driver en markedsbod. Det her er virkelig Hollands Lækreste Lakrids. Ikke mere, intet mindre.

Efter de havde fået en emballage fremstillet for at sørge for, at Hollands Lækreste Lakrids kunne få den rette ”tørhed”, gjorde Klepper Jr. sit til at få lakridsen ind i de bedre specialitetsbutikker. Hans metode er lige så simpelt, som den er dristig. Han ved, at når folk har smagt den, vil lakridsen sælge sig selv. Han lægger nogle kasser bag i sin biler og besøger de specialitetsbutikker, han synes bør sælge deres lakrids. Han giver så hver ejer en kasse og siger: ”Prøv den. Hvis du vil have mere, ved du, hvor du kan finde mig.” Han giver dem sit visitkort og forlader butikken, velvidende at han vil modtage et opkald fra ejeren, der gerne vil have nogle flere kasser, blot et par dage senere.

schep drop
honingdrop
drop
Zoete drop
dropstad
zoute drop

TILGÆNGELIG OVER HELE HOLLAND

Nu, i løbet af et år, er Hollands Lækreste Lakrids tilgængelig over hele Holland. Du kan ikke finde den i supermarkederne. Men vi får ofte forespørgsler fra supermarkeder, der gerne vil have Hollands Lækreste Lakrids på deres hylder. Klepper & Klepper afviser høfligt deres tilbud hver gang. De foretrækker, at Hollands Lækreste Lakrids bevarer noget af sin eksklusivitet. Og de ved, at når den er på hylderne i et supermarked, vil de før eller siden prøve at reklamere for lakridsen ved at sætte den på udsalg. Der kommer ikke til at være nogle særpriser for Hollands Bedste Lakrids. Der er ingen grund til det – vores lakrids er speciel nok, som den er. Som en god cigar kan Hollands Lækreste Lakrids bedst nydes, mens du sidder i din yndlingsstol. Hvad er mere specielt end det? Lige nu er vores lakrids tilgængelig i 2500 butikker. I Holland. Men Hollands Lækreste Lakrids er ikke kun tilgængelig i Holland længere.

DET NÆSTE KAPITEL:
HOLLANDS LÆKRESTE SALTLAKRIDS

Efter Hollands Lækreste Lakrids kunne fås over hele landet, var det tid til det næste kapitel. Hollands Lækreste Lakrids fortjente en saltet udgave. Og som Klepper Sr. ved, er det ikke nogen nem opgave, da lakrids ofte bliver for saltet. Saltet lakrids tørrer også hurtigt, hvilket får den til at blive hård som sten. Så ud over den perfekte opskrift skal du også eksperimentere med tørretiderne.

Men før de gik ind i lakridslaboratoriet for at eksperimentere, satte Klepper & Klepper sig for at finde det bedste salt i verden. Til sidst fandt de det i uraffineret Keltisk havsalt. Det høstes med hænderne og er rigt i mineraler. Ifølge nogle betyder det, at det er godt for blodtrykket. Andre tror, at det er noget sludder. Men uanset om det er sludder eller ej, er det den perfekte basisingrediens til Hollands Lækreste Saltlakrids. Tid til at arbejde i laboratoriet.

Det tog noget tid for Klepper Sr. at blive tilfreds med resultatet. I dette tilfælde er ordet ’noget’ århundredets underdrivelse. Det tog så lang tid, og Klepper & Klepper ændrede de oprindelige planer så mange gange, at Klepper & Kleppers lakridsproducent truede med at smide håndklædet i ringen og give op. Klepper & Klepper blev dog ved: deres lakrids blev nødt til at være perfekt. Nu og da vender de tilbage til markedet med et parti for at se, hvordan det bliver modtaget af offentligheden.

zoute drop
zoute drop
zoute drop
zoute drop
Lakrids
honingdrop
Lakrids
honingdrop

HOLLANDS LÆKRESTE
HONNINGLAKRIDS

Hollands Lækreste Lakrids blev en succes, og det blev bemærket. Flere og flere aviser og (fag)magasiner skrev om den. Mund til mund-omtalen gik lynhurtigt. Butikker satte kasser med Hollands Lækreste lakrids i deres vinduer for at lokke kunder til. Selv De Telegraaf, en stor hollandsk avis, lavede en længere artikel om Hollands Lækreste Lakrids. I 2019 besluttede Klepper & Klepper sig for, at det var tid til en ny udfordring. Og det er måske deres hidtil største udfordring: at skabe Hollands Lækreste Honninglakrids.

Hvor mange slags honninglakridser eksisterer, der er virkelig lækre? Ikke ret mange. Ligesom med saltet lakrids er tørretiderne for honninglakrids væsentlige, hvis du ikke vil have, at lakridsen bliver for hård at tygge. Og hvis opskriften ikke er helt perfekt, kan de nemt blive for søde. Du kan også ende op med næsten ikke at kunne smage honningen. Det var kort sagt tid til at drive Klepper & Kleppers lakridsproducent til vanvid igen.

Først skulle de dog finde den bedste honning i Holland. Klepper & Klepper fandt den til sidst i Biesbosch hos en lille, uafhængig biavler, som laver sin honning på en økologisk måde. Det gør han uden at bruge kemikalier eller pesticider og tager hensyn til planternes og biernes naturlige miljø. Så det giver glade bier, en glad natur og gør også Klepper & Klepper glade. Og derfor kan du også være glad. Fordi alene idéen om at denne lakrids er helt økologisk, får den allerede til at smage så meget bedre. Du kan lige så godt indrømme det. Det var nu tid til at transformere naturligvenligt honning til en lakrids.

Det tog selvfølgelig en del tid, men det lykkedes til sidst. Den 19. maj 2019 på Biernes Dag kom Hollands Lækreste Honninglakrids til verden. Selvfølgelig har den ingen gluten eller gelatine overhovedet, men den indeholder 12% ren honning fra Biesbosch.

OVER GRÆNSEN

I slutningen af 2019 besluttede Klepper & Klepper sig for, at det var tid til at kigge ud over grænsen. Det er rigtig godt at kunne tage et lakridsland som Holland med storm, men at få resten af verden til at elske lakrids ville være endnu bedre. Det kan godt være, at vi er et unikt land, men det er en smule underligt, at ingen andre elsker lakrids, som vi gør. Vi er sikre på, at der er sket en fejl. De andre lande elsker også lakrids – de ved det bare ikke endnu. Og grunden til de ikke ved det, er fordi de endnu ikke har smagt Hollands Lækreste Lakrids.

I starten af 2020 begyndte Klepper & Klepper at sprede budskabet. Mange lande var interesserede. Der var blot ét problem: det var i denne periode, at en lille virus sprang frem. Den lille virus havde en stor indvirkning på global handel. Men Klepper & Klepper gav ikke op. Hollands Lækreste Lakrids startede sin internationale rejse i Finland. Canada fulgte snart efter, og det gjorde Danmark, Norge, Tyskland og England også. Vi forudsiger, at det ikke kommer til at tage særlig lang tid, før hele verden elsker Hollands Lækreste Lakrids.

dropmakers
Laurierdrop
Lakrids

HOLLANDS LÆKRESTE LAURBÆRLAKRIDS

Mens de begyndte at kigge på tværs af grænserne, havde Klepper & Klepper også fokus på at udvikle Hollands Lækreste Laurbærlakrids. Dette var et nyt tilfælde, hvor der ikke var en virkelig lækker laurbærlakrids. Det er lige nøjagtig den slags udfordringer, som Klepper & Klepper elsker. På denne måde kunne du snart sætte tænderne i resultatet. I dette tilfælde Hollands Lækreste Laurbærlakrids.

På grund af laurbærrenes helbredende egenskaber er laurbærlakrids godt mod små lidelser såsom forkølelse, ondt i halsen og endda livløst hår. Derudover dufter denne fantastiske plante også en smule af uovervindelighed, da de gamle romere ofte bar en krone med laurbærblade, når de havde vundet eller erobret noget (eller når de gerne ville lade som om, at de havde). Virkelig lækkert laurbærlakrids eksisterede ikke endnu efter Klepper & Kleppers mening. ”Så er det vel nok op til os,” sagde Klepper Sr., som aldrig står tilbage for at rette en uret.

Deres søgen efter ægte laurbærbladsolie endte i det sydvestlige hjørne af Nordbrabant hos en økologisk laurbærbladsavler. Efter måneders eksperimenter med opskriften og tørretiderne (og markedsundersøgelser) var de endelig klar til at lancere Hollands Lækreste Laurbærlakrids på det hollandske marked i slutningen af August i 2020. Starten på en uundgåelig sejrsmarch.

HOLLANDS LÆKRESTE TILBUD

Klepper & Klepper tager enhver chance for at skabe opmærksomhed om Hollands Lækreste på enhver måde, de kan. Flere og flere fans samles på Instagram for at følge Hollands Lækreste Lakrids’ rejse. I 2019 udviklede Klepper & Klepper en særlig dåse, der kunne holde to lakridspakker. Hollands Lækreste Dåse vandt hurtigt The Packaging Award 2020 (Emballageprisen 2020). Samme år lancerede vi Hollands Lækreste Lakridssamling, som er tilgængelig i de bedre engrosbutikker. Siden julen 2020 har Hollands Lækreste Lakrids været inkluderet i julegaver til sundhedsmedarbejdere. Ydermere vil hjemmesiden blive lanceret i anden halvdel af 2021.

de beste dropverzameling

THE BEST MERCHANDISE EVER

In our online webshop, you’ll be able to buy rompers, T-shirts, a deck of cards, a canvas bag, a beanie, and an iPhone phone case with… the beautiful logo of The Best Licorice Ever. Take a look. Who wouldn’t want that?

Alles drop en eraan
Licorice

DENNE LAKRIDS HAR HELE PAKKEN: LÆKKER OG BÆREDYGTIG

For at kunne kalde sig for Hollands Lækreste Lakrids bliver man nødt til at være foran alle andre på alle parametre. Når det kommer til lakrids, er der ingen tvivl om, at vi er de bedste. Hollands Lækreste Lakrids indeholder ikke gelatine, hvilket betyder, at Klepper & Klepper kan sætte det veganske mærke på tre af de fire pakker. Dette mærke er ikke på Hollands Lækreste Honninglakrids, da man bruger bier til at lave honning.

Klepper & Klepper var overbevist om, at selv emballagen skulle være ‘Hollands Lækreste’. Så de begyndte, at udviklede en fuldstændig kompostbar emballage. Ingen anden lakrids kan påstå at have sådan en emballage. Ved siden af det veganske mærke, vil du kunne finde mærker for FSC og Milieu Centraal, den hollandske miljøfond. Emballagen er lavet af bioplast, hvilket er en plastik, der er lavet af plantematerialer – i dette tilfælde af cellulose.

STORE DRØMME

Det er kort sagt historien om Klepper & Klepper og Hollands Lækreste Lakrids. Vi vil ikke udelukke, at der kan komme flere smagsvarianter i fremtiden. Endnu bedre: vi er ret sikre på, at der kommer flere. I 2022 får Hollands Lækreste Søde Lakrids, Hollands Lækreste Saltlakrids, Hollands Lækreste Honninglakrids og Hollands Lækreste Laurbærlakrids selskab af en ny smagsvariant. Vi kan ikke fortælle dig hvilken endnu (efterabere gemmer sig overalt). For nu kan vi kun give dig ét råd: hold øje med hjemmesiden …

zoute drop
drop krant
Zoete drop